tiistai 8. syyskuuta 2015

Viime aikoina tapahtunutta


Viime aikoina ollaan treenattu sileällä suoruutta, estetunneilla taas lähinnä sarjoja ja hyppytekniikkaa. Jusun hypytyylihän kuluttaa tosi paljon, kun se loikkaa kovin korkealta pienemmätkin esteet. Se myös lähtee hyppyyn todella helposti selättömästi, vaikka toisi ihan hyvään paikkaan. Hyppyä ollaan treenattu puomitehtävillä ennen estettä, sekä mun oman ratsastamisen parantamisella. Nykyään osaan toimia jo enemmän oikein, jos en nää paikkaa. Pidän vaan tosi hyvän tuntuman ja jalan lähellä, kun ennen heitin helposti ohjat pois mikä on typerin ratkaisu ikinä. Vielä korjattavaa olisi se, että pitäisi ratsastaa tarpeeksi eteen. Jusun kuumuessa siitä ei ikinä tiedä, lähteekö se viemään pitkänä vai jääkö se paikoilleen jännittyneenä. Estejussien 110 cm luokassa se lähti hiton vahvana viemään, ja siinä toimin mielestäni ihan oksti. Nyt Ypäjällä Jusu jäi jännittyessään tosi paljon pohkeen taakse enkä tajunnut korjata ongelmaa oikein siinä sarjalla. Koko muu rata oli ihan ok.

Kuun lopussa päätän että hyppään Ypäjällä helpot ja varmat luokat la&su verkkaluokaksi metrin ja pääluokaksi kympin. Haluaisin perjantaina hypätä warm-uppina pelkän kympin, mutta isän töiden takia lähtö ei sillon onnistu vaan pitää lähteä ajamaan kisoihin la-aamuna viiden aikoihin... Kahtakymppiä ei viitsi tästä lähtötilanteesta lähteä hyppäämään, Jusu on ollut mielestäni melkoisen hankala ratsastaa. Oikea kierros alkanut olemaan nykysin vaikeampi, ja siihen suuntaan kääntyminen ei meinaa onnistua lainkaan. Vaikka kuinka käännän ulkoavuilla, pelkkä kaula meinaa kääntyä. Jusu on kuitenkin ollut ravissa tosi hyvä ja kraniohoidossakin tasapainossa joten luulen että tuo johtuu vaan musta. Oikeallehan ulkokätenä on vasen, joka on mulla heikko käsi ja kipeytyy todella helposti ratsastaessa. Mutta eiköhän tämä tästä, Jusu on alottanut ihka ensimmäisen kautensa 80 senttimetristä ja nyt ollaan jo ihan hyvässä vaiheessa viisien alue-/kansallisten kisojen jälkeen. Enkä minäkään ole mitään kummempia kisannut, omatkin isoimmat startit muilla hevosilla ovat vaan muutama 100 cm, joista toinen hyl ja toinen voitto... Että kyllä ne 120 cm ja 130 cm luokat meille aukeaa vielä ;) Mielummin näin varovaisen hevosen kanssa edetään rauhassa, Erikankin sanoin.


^ Ylläolevat kuvat videosta, koitan videon tännekin lisätä... Sileälläkin ollaan menty todella paljon eteen. Vasenta rannettani on saatu suoremmaksi, vaikka edelleen se tahtoo vääntyä ja kipeytyä. Ainoa mikä ei tällähetkellä toimi, on oikea laukka. En tiedä, miksi. Varmaan ton mun vasemman käden takia, kun se on jostain syystä tosi voimaton. En myöskään saa Jusua rehellisesti sisäpohkeen läpi tuossa kierroksessa varsinkaan ympyrällä. Hetkellisesti on auttaneet ulkoasetus ja erilaiset väistöt missä väistetään oikeaa pohjetta. Onneksi torstaina ja sunnuntaina on pitkästä aikaa valmennukset. Tässä on ollut vähän taukoa kun Jusulla on ollut rokotusloma ja Erikalla muita menoja. 

Viimeviikon Jusu lähinnä vaan huilasi, mutta tälläviikolla palataan taas hommiin. Tänään tosin irtojuoksutin sen maneesissa, kun oli niin paljon turhaa energiaa. Pääsin myös tallille töihin, joten olin aika väsynyt ja teki mieli vaan kotiin nukkumaan. Miten ihmiset oikeasti jaksaa työn, hevosen ja ystävät? Noh, munkin pakko alkaa jaksamaan. Piti illalla käydä Hipposportissa katsomassa mitä voisi tarvita, mutta en kyllä yhtään jaksanut millään bussilla alkaa lähtemään joten sekin jäi välistä! 

Kävin myös Peikin tallilla kaverini kanssa kuvaamassa hänen tuntiaan, tulipa kamala ikävä ratsastuskouluaikoihin tai ylipäätään Ypäjäaikoihin kun parhaimmillaan oli viisi heppaa päivässä liikutettavana. Oli tuntsariaikoina niin jännittävää miettiä että kellä ratsastaa tänään, mitä tunnilla tehdään... Eikä ollut samanlaista stressiä hevosen hyvinvoinnista kuten nyt on, mua kokoajan pelottaa että Justiinalle tapahtuu jotain. Sen takia sillä onkin käynyt kraniohoitaja sekä hoidan jalkoja parhaani mukaan. Silti en kyllä hevosenomistajuutta vaihtaisi pois, mutta ratsastuskoulutunnin voisin varata. Kellään ideoita minne? Lähiseudun talleilta olen käynyt Soukassa tottakai, Primuksella, Trans Horsesilla ja Palmuilla.


Tällänen turha höpinäpostaus tähän väliin. Ei ole tällähetkellä järkevämpää kirjotettavaa vai mitä te haluatte kuulla? Haluatteko kysymyspostauksen vai vaikkapa varusteiden esittelyn? Kertokaa! Postauksen kuvat © Erika/Alice/Karla/Heidi. 



^  heh, ei ehkä niin onnistuneita kuvia loppukevennykseksi :D 

8 kommenttia:

  1. Eikö sun pitänyt lähteä saksaan töihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seoli kyllä Hollanti ja myyntitalli jossa tottakai rajalliset tilat, ja olisin mennyt sinne "ylimääräseksi" hevosenhoitajaksi kellä ei ole edes rekan ajokorttia eli tilaa ei ollut kun tapahtu muutoksia.

      Olinhan mä siellä ja esim ilman hevosta en takasin halua lähteä. Enkä missään yleisissä tiloissa voi asua eikä hevonenkaan voi tarhassa asustaa :D

      Poista
  2. ja tavotteena 130 luokat ? sehän on rikki !!


    http://kisamatkalla.blogspot.fi/2015/02/myynnissa-superkiva-harrastetamma.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei enköhän mä tiedä paremmin onko minun hevoseni rikki vai ei? :D

      Onneksi uskoin meidän tallilaista enkä erästä (kröhöm..) henkilöä ja kävin kuvauttamassa rtg+ultra Jusulin Hyvinkäällä kokonaan vielä kerran, jalat, selkä, risti, suoliluuliitokset, niska, kaula kaikki mahollinen läpi ja tuloksena täysin terve tamma. ELLkin oli ihmeissään että miksi tuo ontuu/pukittelee/protestoi kun kaikki on puhtaat ja epäilykset oli niin pahat. Seuraavaksi Hipposporttiin ja paneelimatolla katsottiin satulan painavan tietyissä liikkeissä lapaa, mitä ei siis muulla kun painematolla nähnyt. Hipposportista lähdettiin uuden satulan kanssa ja rikkinäisestä hevosesta tulikin täysin ehjä ;) olen ikuisesti kiitollinen tuolle meidän tallilaisellemme! Tuo "löydös" mikä tuossa otj oli on vanha revähtymä mistä on enään kuulemma vain kosmeettinen haitta, mutta kun sitä jalkaa hevonen ontui niin oletettiin sen olevan syypää ja siksi lukeekin "löydöksiä otj". Sehän myös piikitettiin mutta ei auttanut kun ei siinä mitään ollut.

      Oliko tarpeeksi kattava selitys? Seuraavaksi saatte vaikka tulla kattomaan omin pikku silmin röntgenkuvat jos tämä miljoonas kerta kun selitän ei mene jakeluun. Aina ht-netistä saan lukea että miksi kisaan hevosellani kun sehän on kuoppakamaa.

      Poista
  3. Ok!

    Oon sama ano, pisti vaan silmään

    Tää oli oikeesti kattava selitys, pitäskö sun tehä täst vaiks oma postaus ni ei käy väärinkäsityksii niinku mulle kävi ..? :)

    Kiva ku vastasit nopee ja kattavasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli pakko kirjottaa kattavasti kun aina saan kuulla niitä kommentteja "hevoses on rikki" ja ht-netissä lueskella erilaisia diagnooseja. Ettei nyt kukaan muu vaan muista asiaa ja ala jankkaamaan uudelleen kun ottaa päähän koko juttu :D halpaa kun ei ollut ja jouduin vielä soittelemaan ostajille että ei tää ookkaa myynnissä, sori.

      Emmä omaa postausta tolle viitsi tehdä, kerjäisin vaan "verta nenästäni". Jonkun yleisesti kysytyt kysymykset-osion voisin kirjottaa ja vaikkapa tän siihen lisätä. :)

      Poista