tiistai 26. tammikuuta 2016

Sunnuntain estetreeni



Sunnuntaina hypättiin, tai no oikeastaan piti olla koulua. Ei torstaina päästy hyppäämään kylmyyden takia niimpä siirrettiin se sunnuntaille. Mulla oli koulukuolain eikä martingaalia, muttei annettu sen haitata. Nyt olisikin ideana ymmärtääkseni siirtyä takaisin niveleen. Alkuverkoissa mentiin uralla puomeja, pitkällä sivulla kaksi puomia. Noottia tuli Justiinan liiallisesta jäykkyydestä ja juoksemisesta. Heti kun aloin taivuttelemaan tammaa sisälle, niin se suoristui ja letkistyi. Laukassa sama tehtävä, puomien väleihin 3 laukkaa ja 4-5 laukkaa. Laukassa Justiina ei ollut yhtä hyvä kuin ravissa vaan jäi paljon enemmän tuntumaa vasten ja jännittyneeksi liian ylös. Laukkaympyröiden avulla sitten työskentely parantui. Vasemmalle Justiina tahtoi puomien jälkeen koko ajan vaihtaa laukkaa oikeeseen, koska se on sille helpompi. 









Vinoutta lähdettiin korjaamaan yksinkertasella harjoituksella: puomi - kolme laukkaa - puomi 2,5 m - este. En saanut auttaa Justiinaa liikaa, koska sen täytyisi oppia itse säilyttämään myötälaukka ja hyppy suorana. Pienillä esteillä se onnistuikin kohtalaisen hyvin, mutta esteen kasvaessa tuli enemmän väärää laukkaa. Jos Jusu laskeutui väärässä laukassa tai lähti viemään mua esteen jälkeen niin minun tehtävä oli istua alhaalla ja pysäyttää Justiina. Silloin kun pysäytys alkoi sujumaan ilman taisteluja, sain alkaa jatkaa väärässä laukassa myös kaarteen läpi jolloin Justiina ymmärsi vaihtaa laukan. Tuli muutamia puhtaita vaihtoja oikeasta laukasta vasempaan, mutta monta kertaa vaihtoi vaan pelkkä etu/-takapää. Justiina sai paljon kehuja onnistuneista vaidoista ja harjoituksen ymmärtämisestä. 








Okseria nostettiin ja levennettiin myös melko paljon. Justiina tuli esteelle muuten todella hyvin, mutta kolme kertaa se teki todella typerästi. Ekalla kerralla Jusu unohti nostaa jalkansa ja meinasi lentää nenälleen, toisella kerralla Justiina päätti hypätä apupuomin takaa sellasen itsemurha kamikaze-loikan. Oli aika hirveä! Kolmannella kerralla keksi hypätä okserin väliin. Muuten hypyt sujui hyvin, noissakin olisin itse voinut auttaa enemmän. Mun tehtävänä oli tukea tosi paljon pohkeella ponnistuksen aikana, jotta Jusu ottaisi pitemmän hypyn. Lopputunnista Jusu alkoikin ottamaan hyviä ja laadukkaita pomppuja!




 Eilen maanantaina oli vain hölkkäpäivä, tänään sitten ratsastin Jusun läpi ja se oli aika kiva! Menevä ja energinen, mutta kiva! Tein todella paljon suoristuksia ja taivutuksia, jotka onnistu hyvin. Olispa neiti huomennakin yhtä mukava ratsastaa :) Postauksen kuvat © Erika Keurulainen. 




5 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! :) Eikös justiina muuten asukkin cypis tallilla? Ootko tykännyt paikasta? Jotkut sanovat että siellä olis tosi paljon ruuhkaa maneesissa ja vaikea saada valmennuksia mahtumaan, onko totta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Asuu kyllä ja olen tykännyt kovasti. Justiinalle on Cypis sopinut pitkän tarha-aikansa takia, kun ennen asuttiin Keisarinmäessä niin silelä Jusu stressasi ehkä enemmän. Nyt talvella varaustilanne on hieman hankala mutta ulkokautena helpottaa. Itse yleensä ratsastan Justiinan 6-7 aamulla yksin, mutta myös "normiaikaan" olen usein saanut olla ihan yksin. Se kyllä vaihtelee tosi paljon, kun esim pe valmennuksen aikaan maneesissa oli yhteensä 7 ratsukkoa. Maneesikalenteri näkyy Cypiksen sivuilla eli jos kiinnostaa täältä: http://www.cypistalli.com/kalenteri.html voi tsekata :) Esteaikoja saa omistajan kanssa puhumalla lisää.

      Poista
    2. Selvä, kiitos vastauksesta! :)

      Poista