torstai 21. tammikuuta 2016

Justiinan keskiviikko

Kuvien laadun takaa ihana puhelimeni :D 


6.20 - Herätin Justiinan joka oli makoilemassa, annoin tupon heinää jonka jälkeen harjasin hepan nopeasti ja satuloin. Olin itse onneksi vaihtanut ratsastuskamat päälleni jo kotona niin kaikki sujui nopeammin.

6.35 - Maneesissa. Alkukäynnit 20 min, huolellinen ratsastus käynnissä ja ravissa. Tein töitä suoruuden kanssa, asetin ja taivutin ympyröillä eri suuntiin. Laukkasin kevyessä istunnassa ja tein vaihdot molempiin suuntiin. Olin niin jäässä, aamulla on meillä -20 pakkasta niin oli pakko vähän lyhentää ratsastusta. Justiina oli aika energinen ja menevä!



7.50 - Talutin Justiinan maneesista talliin pitkien loppukäyntien jälkeen. Tamma oli hieman hionnut, joten laitoin sille villaviltin päälle ja ruokaa eteen. En jaksanut laittaa Jusua solariumiin kun olisin joutunut vahtimaan sitä. Tässä vaiheessa menin itse töihin, eli ei en hengannut koko päivää tallilla vaan tämän postauksen takia :D

9.35 - Justiina oli kuivunut ja syönyt hieman ruokaansa, joten vein sen ulos ja laitoin loput heinät heinäverkkoon.


13.50 - Justiina sai päiväruokansa ja lämmintä vettä tarhaan. En jaksanut laittaa heiniä verkkoon tässä vaiheessa vielä.

14.10 Otin Jusun sisälle, sillä työpäiväni loppui. Harjasin neidin, pesin säteet ja tein porkkanavenytykset. Olen ottanut itseni niskasta kiinni venyttelyjen suhteen, kai ne sitten oikeasti auttaa. Tai tuskin niistä haittaakaan ole, kun teen ne ohjeiden mukaan. 


14.35 - Hoitamisen jälkeen loimet päälle ja takasin tarhaan!

14.40 - Laitoin osan heinistä verkkoon ja osan laitoin pieniin kekoihin eri puolille isoa tarhaa. Pitää keksiä heinäverkolle joku muu viritys kun nuo paalinarut on niin rumat :D Lähdin itse kotiin tässä vaiheessa.

           
19-20 - Justiina otetaan tuossa välissä sisälle talliin, jossa sitä odottaa mössöastia, kilo heinää ja melassivesi. Eli tamma tarhailee päivästä riippuen 8-10 h. 

20-21 - Justiina saa 4 kg heinää yöksi ja Criollo Top-rehun sekä Hertta-kivennäisen. 

---

Tälläinen on Justiinan keskiviikko! Nyt toivon ettei illalla laskisi pakkanen alle -17 niin pääsisin estevalmennukseen :) Millainen on teidän hevostenne päivä? 

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus :3 Petterin päiviin taitaa kuulua vain liikuskelua juoma-astian, heinien ja makuukatoksen välillä :DDD

    VastaaPoista