sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Koulutreeniä ja video



Perjantaina ratsastin Justiinan läpi, ja otin mukaan kaksi puomiapääty-ympyröiden keskelle. Justiina oli torstaina tiputtanut minut, koska se oli säikähtänyt jotain juuri silloin kun koitin nousta pois kyydistä. Siitä syystä mun ranteelle ja nenälle aiheutui pieniä vammoja ja niskat oli ihan jumissa :D Päätin ratsastaa Justiinan perjantaina kuitenkin kunnolla läpi, sillä lauantaina olin sopinut meneväni ravimaastoon Alicen kanssa. Alkuraveissa Justiina olikin todella kiva ja rento, vaikka puolipidätteet eivät menneet niin hyvin läpi mitä olisin halunnut. Tein puomeilla kaikenlaisia ympyröitä, voltteja ja pyörittelin Justiinaa sinne tänne. Tamma oli aika rennon olonen, vaikka oli se parempi ja rennompi ratsastaa sunnuntaina. Koitin ratsastaa myös aika paljon eteen, etten jäisi vaan himmailemaan pieneen ja hitaaseen laukkaan ja raviin. Laukassa Justiina oli mielestäni paljon huonompi kun hetkeen, jotenkin vähän epätasanen ja hieman jännittynyt. En päässyt puolipidätteen jälkeen kunnolla myötäämään, koska hevonen lähti vaan kahta kertaa pahemmin pois alta. Pyörittelin aika pitkään Justiinaa laukassakin ympyröillä, koettaen laukata vähän reippaammin.




Loppujen lopuksi oikea käteni joka otti osumaa tippumisessa alkoi kipeytyä, ja Justiina alkoi roikkumaan juurikin tuossa oikeassa kädessä. Varmaan osittain sen takia, että käsi ei toiminut ihan niin hyvin ja pehmeästi. Tein  ravissa vielä hieman töitä oikealle, koitin vaan ratsastaa ulkoavuilla ja päästää sisäohjasta mahdollisimman paljon. Lopetin sitten ihan kohtalaisen työskentelyhetken jälkeen, turha on hevoselta ja kipeältä kädeltä vaatia liikaa jos ei vaan millään onnistu niin hyvin kun pitäisi. Olihan Justiina lopussa ihan ok. Ratsastin kuitenkin aika pitkään ja hevosen läpi, mitä nyt olosuhteiden pakosta jouduin lopettamaan. 



Lauantaina käytiin ravimaastossa Alicen ja Lystin kanssa. Laitoin Justiinalle tavallisen oliivinivelen, vaikka olen maastoillut estekuolain pelhamilla. Nyt kun kuitenkaan ei laukattu, niin oletin Jusun pysyvän käsissä. Aika nätisti se meni, vaikka Lysti takana innostuikin paljon. Ei laukattu ollenkaan maaston jäisyyden ja villien hevosten takia. Tänään ratsastin Justiinan maneesissa kunnolla läpi, pääideana oli pitää ns "laukkapäivä". Verryttelin ravissa ja käynnissä aika hyvin, en tehnyt mitään ihmeellistä harjoitusta kun maneesissa oli niin paljon porukkaa. Laukassa sitten ratsastin ensin tosi avoimessa muodossa vähän reippaammin, ja lopuksi pyysin Justiinaa vähän astumaan alleen ja pyöristymään tuntumalle. Laukan jälkeen työskentelin vielä ravissa aika kauan, jotta saisin hevosen vielä alemmas ja rennommaksi. Se onnistuikin aika hyvin, Justiina liikkui rentona ja hyvin eteenpäin. Käynnissä se jostain syystä oli tänään todella jännittynyt, naksutteli vaan hampaitaan eikä millään meinannut alkuun keskittyä vaikka koetin työstää rennosti. Laukkaa en siis ollenkaan istunut alas, vaan annoin hevosen mennä vapaammin ja rennommin. En päässyt tekemään ihan sellasta treeniä, mitä olisin halunnut. Ideana oli ollut laukata vähän isompaa laukkaa ja tehdä vaihtoja, mutta koska maneesissa oli paljon porukkaa sivuutin tuon harjoituksen. Ensi viikolla sitten! Justiina oli tänään tosi rento, ja paljon tasasempi mitä perjantaina. Käteni on myös jonkin verran parantunut, joten pystyin ratsastamaan paremmin oikealle.

Lopuksi vielä video:


Huomenna on tämän viikon tauon jälkeen kouluvalmennus, josta tuskin saan materiaalia. Onneksi äiti kuvasi melkein 25 min videota, josta nyt leikkasin pätkän missä on 7 min eli näytettävää vielä on! Video on siis perjantailta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti